Interviu cu George Anton, Medical Manager Wӧrwag Pharma România, partea I

Timp de citire 7 minute
Partajare

La patru luni de când George Anton face parte din echipa Wӧrwag Pharma România în calitate de Medical Manager am lansat invitația unui interviu prin intermediul căruia ne-am propus să călătorim în jurul omului George Anton. În încercarea de a pune în lumina reflectoarelor latura umană a colegilor care fac parte din echipă, dincolo de responsabilitatea asociată implicării în companie, George a răspuns pozitiv invitației noastre.

 

Am descoperit un coleg aliniat valorilor Wӧrwag Pharma România, orientat spre rezolvarea de probleme și spre acțiuni care aduc atenție pacienților și colaboratorilor noștri, dar și acțiuni care converg spre colaborarea în echipă și achiziția de roluri bine definite în companie, în scopul de a atinge obiective ambițioase și pentru a porni la drum neobosit spre noi proiecte și provocări.

 

Te invităm să parcurgi prima parte a interviului cu George Anton, Medical Manager Wӧrwag Pharma România în rândurile de mai jos!

Provocarile sau un drum deja bătătorit te atrag mai mult?

Amândouă. Provocările...sunt lucruri care efectiv sunt destul de provocatoare și le văd pașii și cum s-ar putea desfășura, văd finalizarea lor. Și, bineînțeles, și cele care sunt pe un drum bătătorit... și acelea cred că trebuie întreținute. Lucrurile care au fost deja făcute trebuie consolidate.

Dacă ar fi să schimbi ceva în parcursul tău profesional, care ar fi acest lucru pe care l-ai modifica?

Aș face tot posibilul să îmi dedic timp pentru a mă perfecționa suplimentar. Aș vrea să fac un Doctorat sau un MBA. Dar mai mult m-aș îndrepta spre un Doctorat, acest lucru l-aș face în plus. Însă timpul nu este pierdut, așa că mă pot gândi și la acest lucru.

Motivația e una dintre abilitățile inteligenței emoționale și aș vrea să te intreb cum o menții activă. Când e greu, cum faci să îți păstrezi motivația?

Cel mai mult pe mine mă motivează bunătatea oamenilor. La Wӧrwag mă motivează foarte mult bunătatea oamenilor din echipă și a managerului direct. Văd bunătate în oameni, ceea ce și pe mine mă motivează să fiu la fel, cumva mă aliniez la echipă și cred că aceasta e o automotivație până la urmă.

Mă  motivează  rezultatele  fiindcă fără  ele  nu putem face nimic,  dar dincolo de rezultate,  dacă  aș merge și mai în profunzime, ar fi componenta de colaborare. Să observi laturile umane ale celui cu care vorbești. Să vezi că cel cu care întreții o conversație nu este rigid, găsești înțelegere, suport, aceste aspecte pe mine mă motivează extraordinar.

Care îți pare cea mai mare provocare în a lucra cu oamenii? Și apoi care e cea mai mare satisfacție?

Cred că cea mai mare provocare în a lucra cu oamenii este schimbarea. Oamenii sunt foarte reticenți la schimbare, intră într-o zonă de confort unde stau destul de mult timp. Pentru că trăim într-o lume dinamică unde se schimbă destul de des lucrurile și schimbrile sunt destul de multe, cred că cea mai mare provocare este rezistența la schimbare. Pentru ceva ce nu a mers până acum, va trebui să găsim o modalitate prin care să arătăm că avem intenția ca lucrurile să funcționeze. Să plecăm de la cea mai mică idee pozitivă. De-a lungul timpului, aici era cea mai mare barieră în lucrul cu oamenii, că ”nu se poate”. Și aici cred că se investea cel mai mult timp în a convinge oamenii că totuși se poate face, dar trebuie să o luăm din piatră în piatră.

Satisfacția cea mai mare este să văd oamenii fericiți, că și-au îndeplinit obiectivele lor profesionale. Asta e satisfacția cea mai mare și așa sunt și eu, fericit și bucuros dacă îi văd mulțumiți că și-au atins targetul. Să văd satisfacția în rândul colegilor și a managerului direct pe mine mă motivează.

Care sunt abilitățile neconvenționale pe care le presari în munca ta pentru a obține rezultate?

Dedicarea, îmi pare iarăși o abilitate. Punctualitatea, care ține tot de responsabilitate. Să respect agendele colegilor mei. I do what I say and I say what I do...

Cea mai prețioasă lecție învățată în carieră? Și o valoare pe care o iei de fiecare dată cu tine?

Cred că cea mai importantă lecție este să nu amân lucrurile.  O oportunitate care apare astăzi, dacă este rezolvată la sfârșitul săptămânii, probabil că impactul ei va fi redus la jumătate. De cele mai multe ori așa se întâmplă și asta ține de prioritizare. Am înțeles de-a lungul timpului cât de important este să evit amânarea sarcinilor neprevăzute, cele care apar spontan.

Aș mai adăuga și seriozitate.

De unde pasiunea pentru acuratețea datelor, respectiv biostatistică?

Meseria în cadrul Departamentului Medical necesită și această abilitate de a fi capabil să citesc un studiu, să îl interpretez și să văd ce putere statistică are acel studiu. Pentru că în momentul de față „joaca” în lumea farmaceutică se face prin prisma acestor studii unde îți trebuie cunoștințe solide în a le înțelege.

Am învațat să profit de pe urma limitărilor studiilor, să profit de pe urma slăbiciunilor lui. Dacă luam studii în detaliu și le parcurgeam atent, observam că lucrurile nu sunt chiar atât de clare și fiecare studiu are punctele tari și limitările sale. Iar dacă vrei să scazi din credibilitatea studiului, te uiți la limitări și la cine a sponsorizat acea cercetare, cine a influențat rezultatele. Și astfel în baza acestor informații se pot crea niște mesaje care ajută colegii care merg în promovare, pe teren.

E o latură a Departamentului Medical care de multe ori nu este văzută. Uneori doar să combați ceva dintr-un studiu necesită să citești alte zeci de cercetări și să găsești acel ceva care nu corespunde cu ceva din acel studiu și să încerci să îl ataci. Necesită foarte mult timp în care persoana din departament se documentează și aparent pare că nu face nimic.

Să facem un exercițiu de imaginație și să privim viața ca o călătorie... ce prețuiești cel mai tare: drumul, destinația sau compania alături de care calătorești?

Compania alături de care calătoresc.

Patru luni la Wӧrwag Pharma România... un gând pentru noi, colegii, și pentru partenerii noștri?

Îmi doresc tare mult să colaborăm. Mi-aș dori să fie câte un proiect nou tot timpul, o provocare nouă. Și mi-ar plăcea să petrecem mai mult timp, să stăm de vorbă, să ne cunoaștem mai bine.

Partajare
Suntem aici pentru a vă ajuta!