Ce reprezintă pentru dumneavoastră coaching-ul?
Pentru fondatorii Conferinței Internaționale AGAPE – Magda Țepoi, Monica Mureșan și Laurențiu Horubeț, coaching-ul, mai presus de tehnici și instrumente, este măiestrie. Măiestria de a crea un spațiu de încredere și apropiere pentru client, de a auzi dincolo de cuvinte și de a aduce la suprafață răspunsuri autentice, eliberatoare de constrângeri, precum și pline de sens pentru împlinirea personală și profesională a clienților. Conferința Internațională AGAPE este despre coaching la un alt nivel, este despre curaj, schimbarea perspectivelor, încredere și relația revoluționară între coach - client și rezultatele care se pot obține în urma acestui angajament. În viziunea fondatorilor, AGAPE aspiră către o lume în care visele devin realitate prin intermediul coaching-ului. Misiunea AGAPE este de a creea un spațiu colaborativ destinat să inspire, să dezvolte și să pună în contact persoane cu experiență în coaching cu reprezentanții diverselor domenii de business și ale socetăţii, în general. Coaching-ul este o profesie recunoscută şi reglementată la nivel internaţional de către Federația Internațională de Coachingdin anul 1995, iar la nivel național este reglementată ca profesie sub denumirea de Specialist în activitatea de coaching de către Autoritatea Naţională de Calificări (ANC) începând cu anul 2014. Coaching-ul este un concept frecvent utilizat în societate, mediile de business și antreprenoriale. Diverse meserii liberale folosesc coaching-ul pentru a-și îmbunătăți performanța, eficiența, rezultatele sau viața. Coaching-ul deschide noi perspective. Este un proces de învățare, în grup sau individual, pe parcursul căruia coach-ul, asemenea unui antrenor, însoțește clientul pe o perioadă de timp pentru a obține rezultate, eficiență, eficacitate. Cu ajutorul unui coach poți găsi soluții pentru provocările legate de carieră, afacere, ori viață personală.
Care este tema conferinţei din acest an şi cine sunt speakerii?
Good leaders manage teams. Great leaders change lives este tema pe care o propune cea mai mare Conferință de Coaching din Europa de Est. În acest an, avem patru speakeri internaționali: Dr. Ben Koh, Dr. Lilia Dicu, Richard Barret și Andre Ribeiro.
Ben Koh MCC (Master Certified Coach) este considerat a fi unul dintre cei mai influenți întemeietori ai școlilor de coaching. Este fondatorul școlii de coaching Coach Master Academy,cu o prezență globală în peste 18 țări, și un impact transformațional asupra multor destine. Ben are o experiență de peste 20 ani în domeniul dezvoltării oamenilor și o mare experiență interculturală. A lucrat în peste 35 de țări de pe cele 5 continente. Un coach extrem de energic, capabil să vorbească cu pasiune și să inspire profund.
Lilia Dicu MCC (Master Certified Coach) din România, cu prezență internațională în coaching-ul organizațional, este executive și team coach. Susține liderii să transforme organizațiile și să creeze medii pozitive, bazate pe încredere, colaborare și parteneriat. Lilia contribuie și la desăvârșirea abilităților de coaching ale profesioniștilor din domeniul coaching-ului, în baza certificărilor Federației Internaționale de Coaching, ca Mentor Coach și Supervizor .
Richard Barrett este autor, speaker și leader recunoscut internațional în domeniul valorilor umane în afaceri și în societate. A teoretizat Nivelurile Universale de Evoluție și este fondatorul Barrett Values Centre®. Seminarul lui Richard are la bază ultimele două cărţi: "The Evolutionary Human: How Darwin Got It Wrong" şi “A New Psychology of Well-Being: An Exploration of the Influence of Ego-Soul Dynamics on Mental and Physical Well-being”.
Andre Ribeiro, MCC (Master Certified Coach) este executive coach ce lucrează pe plan internațional, cu o experiență de peste 20 ani în companii. Susține liderii și echipele lor pentru a-și atinge obiectivele și este considerat un mentor excepțional. Împreună cu prezentările de tip key note speakers, echipa de organizare a conferinței propune participanților și 6 ateliere de tip Masterclass. Participanții își vor putea alege în funcție de nevoi, obiective și domenii de activitate să fie însoțiți de către un coach profesionist: Rodica Obancea MCC - România, Dan Mocanu - România, Nonna Baitzin PCC - Finlanda, Maria Dofeldt PCC - Suedia/România, Nada Daher PCC - Liban, Danialea Mihailova PCC - Bulgaria/România. Conferința AGAPE este un eveniment de învățare, socializare și creștere.
Ce alte proiecte mai aveţi în derulare pentru acest an?
În primul rând, sunt proiectele propuse ca parteneriate participanților AGAPE International Coaching Conference, care, după conferință au agreeat în a lucra atât individual, cât și ca echipă în executive coaching și/sau team coaching cu echipa AGAPE. Aceasta este formată din specialiști în activitatea de coaching acreditați internațional de către Federația Internațională de Coaching pe toate nivelurile de acreditare Master Certified Coach/Professional Certified Coach și Associate Certified Coach. Un alt proiect măreț este lansarea AGAPE International Coaching Conferences în Europa și ne face deosebită plăcere să anunțăm data de 08.10.2019 ca fiind ziua când vom deschide porțile Europei prin prezența noastră la Bruxelles, însă nu ne vom opri aici. Ne propunem și visăm să facem AGAPE International Coaching Conferences cea mai mare conferință ce dezvoltă leadership prin acest instrument minunat, atât ca știință, cât și ca artă, care se numește COACHING PROFESIONIST.
Pentru mai multe detalii legate de conferință, puteți accesa link-ul: https://agape-conferences.org/.