În perioada 15-28 martie2021, atât în mediul online, cât și în centrele universitare în care activează cele 8 Asociații Locale membre FASFR (București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara și Asociația Parteneră din Republica Moldova), se vor desfășura activități de informare a studenților farmaciști și a publicului larg, care să răspundă la următoarele întrebări:
- “Care este diferența dintre un supliment alimentar și un medicament?”
- “În ce situații utilizăm fie un supliment alimentar, fie un medicament?”
- “Care sunt efectele pe termen lung ale utilizării incorecte de suplimente alimentare?”
- “Ce categorii de oameni au nevoie în mod special de administrare de suplimente alimentare?”
Campania MedAccess se va desfășura în mediul online, pe paginile de Facebook și Instagram ale FASFR, prin publicarea de materiale informative destinate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din domeniul sănătății. Aceste materiale conțin informații referitoare la istoria suplimentelor alimentare, categoriile de vârstă care au nevoie în mod special de administrarea lor, situații comune în care poate fi utilă administrarea de suplimente alimentare, precum și accesul îngreunat la medicamente. Mai mult, pentru a acționa corect în soluționarea acestor probleme, studenții farmaciști au realizat un chestionar menit să reprezinte baza unei statistici privind nivelul de conștientizare și comportamentul populației cu privire la acest subiect.
Chestionarul poate fi completat aici - https://bit.ly/3eRxJtN
Activitățile desfășurate în cadrul Campaniei MedAccess în centrele membre vizează:
- distribuirea flyerelor informative în cadrul farmaciilor, al centrelor comerciale și al cabinetelor medicilor de familie;
- prezentarea online în școli și licee pentru a informa segmentul cel mai tânăr al populației țintă;
- webinarii destinate atât studenților din domeniul sănătății și specialiștilor, cât și pacienților și publicului larg.
Această campanie are drept scop creșterea gradului de încredere al populației în recomandările profesioniștilor din domeniul sănătății și susținerea calității acestor recomandări prin încurajarea unei educații continue a viitorilor farmaciști. De asemenea, se dorește și încurajarea publicul larg în abordarea unui stil de viață sănătos și echilibrat în detrimentul utilizării incorecte a suplimentelor alimentare.
Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România s-a format din dorința studenților de a aduce o schimbare pozitivă în societate prin proiecte cu impact asupra societății. În prezent, sunt ghidați de viziunea: ,,Împreună facem viitorul studenților farmaciști mai bun!“.
WÖRWAG Pharma este o companie farmaceutică germană, care dezvoltă și comercializează preparate farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente). Paleta de produse cuprinde medicamente eliberate cu prescripție medicală, medicamente care se eliberează fără prescripție medicală și suplimente alimentare. Produsele sunt vândute exclusiv în farmacii. Ele sunt utilizate pentru a trata comorbiditățile diabetului, cum ar fi neuropatia diabetică (leziuni ale nervilor), boli cardiovasculare și alte boli neurologice.
În România, Wörwag Pharma are 23 de ani de activitate pe piața farmaceutică.